Obrátený broskyňový koláč

By Zuzulienka - 18.8.16

Ak si zalistujete v histórii môjho blogu, zistíte, že obrátené koláče sú u nás obľúbené. Pravidelne robievame jablkový, zopárkrát už aj hruškový, no a najnovšie sme vyskúšali broskyňový. Broskyne aktuálne totiž dozrievajú v záhradkách a bola by škoda ich nevyužiť. Tieto koláče sú veľmi ľahučké, zároveň svieže a šťavnaté, preto u nás idú na odbyt.


Recept je jednoduchý a rýchly, nech sa páči:

4 veľké alebo 6 menších broskýň
55 g kryštálového cukru
mlatú škoricu
4 PL roztopeného masla

Na cesto:
2 vajcia
1 PL rumu
60 ml mlieka
3 PL roztopeného masla
95g hladkej múky
1 vanilínový cukor
55g cukru
štipku soli
1 ČL prášku do pečiva


Postup:
Okrúhlu formu si vystelieme papierom na pečenie. Broskyne umyjeme, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme do formy, posypeme škoricou a cukrom. Poprášime trochou múky a prelejeme rozpusteným maslom.

Pripravíme si cesto. Zmiešame všetky suroviny a cesto vylejeme na broskyňový základ.
Koláč pečieme cca 30 - 40 minút pri 175°C.

Po upečení ho vykopíme na tanier a po vychladnutí: Dobrú chuť!



Ak máte tip na nejaký iný výborný koláč, sem s ním. Rada vyskúšam :)
Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Skvelý recept, aj my mame teraz od rodičov broskyne, tak by som mohla vyskúšať :) Vďaka za tip. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Koláč vypadá parádně :)
    http://nicoleshyblog.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak takový koláč jsem ještě nezkoušela, díky za inspiraci! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!